For some time I have been searching for a guiding shaykh to teach me the spiritual path (*sulūk*) and the Islamic sciences, but I have not found one. What should I do?
All praise is due to Allah, and peace and blessings be upon our master, the Messenger of Allah.
There is abundant good in this Ummah, and the scholars who guide and nurture are never cut off. The student of knowledge should strive in seeking them out, ask diligently after them, and draw from their learning.
As for one who cannot find a guiding and nurturing shaykh, he should send abundant prayers and peace upon our master the Prophet (peace and blessings be upon him), while keeping constantly to dhikr and worship and abstaining from the forbidden. For that will bring him to his goal in traveling toward Allah the Exalted. Imam Muḥammad al-Sanūsī (may Allah have mercy on him) said: “I have seen it said by some of the imams of Sufism that whoever lacks shaykhs of spiritual training (shuyūkh al-tarbiyah) should increase his invocation of blessings upon the Prophet (peace and blessings be upon him), for by it he will reach his goal.”
The scholar Aḥmad Zarrūq al-Mālikī (may Allah have mercy on him) said in Qawāʿid al-Taṣawwuf (p. 86), rule no. 114: “Dhikr is the decree of sainthood (manshūr al-wilāyah). Whoever is given dhikr has been given the decree. Our shaykh Abū al-ʿAbbās al-Ḥaḍramī (may Allah be pleased with him) said: ‘Keep constantly to dhikr and abundant blessings upon the Messenger of Allah (peace and blessings be upon him), for it is a ladder, an ascent, and a path to Allah the Exalted when the seeker does not meet a guiding shaykh.’” And Allah Almighty knows best.
What is the ruling on insulin injections?
Insulin injections do not break the fast because they are administered under the skin and do not reach the body cavity (jauf).
What is the ruling on offering an Udhiyah on behalf of another with their permission?
Praise be to Allah, and peace and blessings be upon our master, the Messenger of Allah.
It is permissible for a person to offer a sacrifice (Udhiyah) on behalf of someone else with their permission, even if the person performing it has not offered a sacrifice for themselves. It is stated in Sharh Manhaj al-Tullab (Vol.5/P.261) by Zakariya al-Ansari: "No one may offer a sacrifice on behalf of another without their permission... as opposed to when permission has been granted." And Allah the Almighty knows best.
Is it permissible for an elderly person, a pregnant woman, or someone with a chronic illness to pay fidyah before Ramadan begins?
It is not permissible for an elderly person, a pregnant woman, or someone with a chronic illness to pay fidyah before Ramadan begins.
Additionally, it is not allowed to pay fidyah for more than one day in advance, because fidyah is a substitute for fasting, and fasting is not yet obligatory at that time.
However, it is permissible to pay fidyah for a single day in advance, by analogy with paying zakat up to one year in advance.