Is it incumbent on the fiancée to obey her fiancé?
When the woman settles in her husband`s house, it is incumbent on him to provide for her and it is incumbent on her to obey him. Before that, and if the marriage contract had been concluded, then she is lawfully his wife and thus she should abide by custom in treating him, but if the marriage contract hadn`t been concluded, then she should treat him as a non-Mahram (Marriageable).
Which takes precedence: the 'aqīqah or the uḍḥiyyah?
All praise is due to Allah, and may peace and blessings be upon our Master, the Messenger of Allah.
The 'aqīqah is an act of worship through which a servant draws closer to Allah the Almighty in gratitude for the blessing of a newborn child. It is a confirmed Sunnah for those who are financially capable, and Allah does not burden any soul beyond what it can bear.
However, the uḍḥiyyah takes precedence, as it is a confirmed Sunnah established from the Prophet ﷺ through stronger and more numerous narrations — indeed, the Ḥanafī scholars hold it to be obligatory. Furthermore, its time is narrow and limited, expiring with the passing of the days of Eid, whereas the 'aqīqah may be delayed until one becomes financially capable of performing it.
And Allah Almighty knows best.
What is the ruling of Islamic Law on the "wheel of fortune"?
All praise is due to Allah, and peace and blessings be upon our master, the Messenger of Allah ﷺ.
If entry into the contest is free of charge, meaning it is not paid for, and a company offers it to a customer so that he may enter a prize draw, then there is no objection or sin in it. In that case, it is considered a gift from the merchant. This is what appears in Iftaa Board Resolution No.
3/2010. And Allah, the Exalted, knows best.
Is it permissible to include others in the reward of one`s sacrifice?
In the Name of Allah, and may peace and blessings be upon our Master, the Messenger of Allah.
It is permissible for the person offering an Udhiyah (sacrificial offering) to include others in the spiritual reward of the sacrifice. However, it is not permissible for multiple people to jointly share the purchase price of a single sheep or goat, unless one person gifts the money to the other.
It is stated in Mughni al-Muhtaj (6/137) by Al-Khatib al-Shirbini:
"If a person includes someone else in the reward of his sacrifice and slaughters it on his own behalf, it is permissible."
It should be carefully noted that including someone else in the reward of one's sacrifice is completely distinct from offering a sacrifice on behalf of someone else. And Allah the Almighty Knows Best.