Is it permissible for a praying person to make supplication in each Sajdah (a prostration) of obligatory prayer?
It is permissible for a praying person, whether praying individually, or in congregation, to make supplication during Sujood (prostration) in obligatory, or voluntary prayers. However, it is disliked for the Imam to do so since he is required to spare the prayer performers any sort of hardship, unless he is leading a certain group who don`t mind him extending the prayer.
What is the ruling on ablution if vaginal discharge is expelled, and is it impure?
If these discharges exit from the external genitalia (apparent part of the vagina), they are not impure and do not invalidate ablution. If they exit from the internal part, they are impure and do invalidate ablution. If it is uncertain whether they are from the internal or external part, they are not impure and do not invalidate ablution.
The apparent part is what becomes visible when sitting, and what the husband's penis reaches during intercourse is considered part of the apparent. The internal part is what is beyond that. And Allah the Almighty knows best.
What are the valid excuses for abstaining from congregational prayer in the mosque?
Praise be to Allah, and peace and blessings be upon our Master, the Messenger of Allah.
Concessions (Rukhsah) are granted to abstain from congregational prayer in the mosque due to general excuses, such as: rain that causes hardship in going out, strong winds at night, heavy mud that cannot be traversed without the risk of soiling oneself, hot winds, and extreme heat or cold. There are also specific individual excuses, such as: illness that makes walking as difficult as walking in the rain, severe drowsiness, evident hunger or thirst, the suppression of bodily wastes (urine, stool, or gas), and fear for one's life, limb, physical faculty, wealth, or honor, among other valid excuses. And Allah the Exalted knows best.
What is the ruling of Islamic Law on the "wheel of fortune"?
All praise is due to Allah, and peace and blessings be upon our master, the Messenger of Allah ﷺ.
If entry into the contest is free of charge, meaning it is not paid for, and a company offers it to a customer so that he may enter a prize draw, then there is no objection or sin in it. In that case, it is considered a gift from the merchant. This is what appears in Iftaa Board Resolution No.
3/2010. And Allah, the Exalted, knows best.