Is it permissible for a wife to boycott (not to attend to his different needs) her husband?
It isn`t permissible for the woman to boycott her husband unless he is the reason behind that, and it is recommended that both spouses seek the advice of righteous people to make reconciliation.
What is the ruling of Islamic Law on Making up Prayers Missed before Reaching Puberty?
All praise is due to Allah, and peace and blessings be upon our master, the Messenger of Allah ﷺ.
Among the conditions for accountability for one's actions in the Hereafter is taklīf (religious legal responsibility) — meaning, possessing sound reason and having reached puberty. The signs of puberty are: nocturnal emission, menstruation, or reaching the age of fifteen [lunar years].
Whoever missed prayers before reaching puberty is not obligated to make them up, since taklīf did not yet apply to him at that time. Our master, the Prophet ﷺ, said: "The pen has been lifted from three: from the child until he reaches puberty, from the sleeping person until he wakes, and from the insane person until he regains sanity." [Related by Abū Dāwūd]
The method for making up missed prayers and fasts has already been explained in Fatwa No.
2705, and Fatwa No.
876. And Allah, the Exalted, knows best.
For some time I have been searching for a guiding shaykh to teach me the spiritual path (*sulūk*) and the Islamic sciences, but I have not found one. What should I do?
All praise is due to Allah, and peace and blessings be upon our master, the Messenger of Allah.
There is abundant good in this Ummah, and the scholars who guide and nurture are never cut off. The student of knowledge should strive in seeking them out, ask diligently after them, and draw from their learning.
As for one who cannot find a guiding and nurturing shaykh, he should send abundant prayers and peace upon our master the Prophet (peace and blessings be upon him), while keeping constantly to dhikr and worship and abstaining from the forbidden. For that will bring him to his goal in traveling toward Allah the Exalted. Imam Muḥammad al-Sanūsī (may Allah have mercy on him) said: “I have seen it said by some of the imams of Sufism that whoever lacks shaykhs of spiritual training (shuyūkh al-tarbiyah) should increase his invocation of blessings upon the Prophet (peace and blessings be upon him), for by it he will reach his goal.”
The scholar Aḥmad Zarrūq al-Mālikī (may Allah have mercy on him) said in Qawāʿid al-Taṣawwuf (p. 86), rule no. 114: “Dhikr is the decree of sainthood (manshūr al-wilāyah). Whoever is given dhikr has been given the decree. Our shaykh Abū al-ʿAbbās al-Ḥaḍramī (may Allah be pleased with him) said: ‘Keep constantly to dhikr and abundant blessings upon the Messenger of Allah (peace and blessings be upon him), for it is a ladder, an ascent, and a path to Allah the Exalted when the seeker does not meet a guiding shaykh.’” And Allah Almighty knows best.
Does the intention (niyyah) of the principal (muwakkil) suffice for the sacrifice (dhabḥ) of the udhiyyah?
Praise be to Allah, and peace and blessings upon our master, the Messenger of Allah.
If a person appoints an agent (wakīl) to perform the slaughter (dhabḥ) on their behalf, the intention (niyyah) of the principal (the one appointing the agent) suffices, and there is no need for the agent to have this intention himself. In fact, even if the agent is unaware that he is performing the sacrifice on someone's behalf as an udhiyyah (sacrificial offering), this does not affect its validity. And Allah, the Most High, knows best.