Is it permissible for an elderly person, a pregnant woman, or someone with a chronic illness to pay fidyah before Ramadan begins?
It is not permissible for an elderly person, a pregnant woman, or someone with a chronic illness to pay fidyah before Ramadan begins.
Additionally, it is not allowed to pay fidyah for more than one day in advance, because fidyah is a substitute for fasting, and fasting is not yet obligatory at that time.
However, it is permissible to pay fidyah for a single day in advance, by analogy with paying zakat up to one year in advance.
Is it permissible for a young man and a young woman to enter into a covenant as a married couple without having a true seclusion (Khalwah) until their marriage contract is officially concluded?
The relation which isn`t based on a marriage contract is forbidden, and entering into a covenant as a married couple is unaccounted for and is from the evil suggestions of the devil.
Is it permissible to give multiple mudds (portions) of fidyah to a single person?
Yes, it is permissible to give multiple mudd of fidyah to a single person, because each day of fasting is considered an independent act of worship.
What is the ruling of Islamic Law on the "wheel of fortune"?
All praise is due to Allah, and peace and blessings be upon our master, the Messenger of Allah ﷺ.
If entry into the contest is free of charge, meaning it is not paid for, and a company offers it to a customer so that he may enter a prize draw, then there is no objection or sin in it. In that case, it is considered a gift from the merchant. This is what appears in Iftaa Board Resolution No.
3/2010. And Allah, the Exalted, knows best.