Is it permissible for a praying person to make supplication in each Sajdah (a prostration) of obligatory prayer?
It is permissible for a praying person, whether praying individually, or in congregation, to make supplication during Sujood (prostration) in obligatory, or voluntary prayers. However, it is disliked for the Imam to do so since he is required to spare the prayer performers any sort of hardship, unless he is leading a certain group who don`t mind him extending the prayer.
What is the ruling on having an intention (Niyyah) for every prayer?
Praise be to Allah, and peace and blessings be upon our Master, the Messenger of Allah.
Intention (Niyyah) is a pillar (Rukn) without which the prayer is not valid. The worshiper must have an intention for every prayer, meaning they must consciously intend the act of worship they are performing. Its timing must coincide with the opening Takbir (Takbirat al-Ihram). It is not a requirement to utter it verbally; rather, doing so is considered a recommended Sunnah. There are three levels of intention:
1-If the prayer is obligatory (Fard): It is mandatory to include the Intent (to pray), the Specification (which prayer, e.g., 'Asr), and the Obligation (recognizing it as a Fard). For example, one should bring to mind or say: 'I intend to pray the Fard of 'Asr.'
2-If it is a voluntary prayer restricted by a specific time or cause (Sunnah Muqayyadah): It is mandatory to include the Intent and the Specification. For example: 'I intend to pray the Sunnah before Zuhr' or 'I intend to pray Duha.'
3-If it is an absolute voluntary prayer (Nafl Mutlaq): It is sufficient to simply have the Intent to pray. For example: 'I intend to pray.'
And Allah the Exalted knows best.
Can an Udhiyah be made up if its time is missed?
Praise be to Allah, and peace and blessings be upon our Master, the Messenger of Allah.
If the sacrificial animal (udhiyah) is a voluntary (nafl) offering and its prescribed time is missed after the three days of Tashriq have ended, then it is not to be made up as a sacrifice; rather, it becomes merely a sheep for meat.
However, if it was a vowed (nadhr) sacrifice and its time is missed, then it must still be slaughtered, and the slaughtered animal is to be treated as it would have been during its prescribed lawful time. And Allah Almighty knows best.
What is the ruling of Islamic Law on the "wheel of fortune"?
All praise is due to Allah, and peace and blessings be upon our master, the Messenger of Allah ﷺ.
If entry into the contest is free of charge, meaning it is not paid for, and a company offers it to a customer so that he may enter a prize draw, then there is no objection or sin in it. In that case, it is considered a gift from the merchant. This is what appears in Iftaa Board Resolution No.
3/2010. And Allah, the Exalted, knows best.