How is the niṣāb (minimum threshold) of gold calculated when one owns gold of multiple different karats?
All praise is due to Allah, and peace and blessings be upon our master, the Messenger of Allah ﷺ.
Zakāh is obligatory on cash and on gold designated for saving or for trade, provided the total reaches the niṣāb (minimum threshold liable for Zakah), and a full ḥawl (lunar year) has elapsed over it. The niṣāb is (85) grams of 24-karat gold; for 21-karat gold, the niṣāb equals (97) grams; and for 18-karat gold, it equals (113) grams.
If one owns gold of multiple different karats, the person paying zakāh should calculate the monetary value of all the gold he owns, combining these values together to determine whether the total reaches the niṣāb. He then pays zakāh on this combined monetary value, once the total reaches the niṣāb. The relied-upon position is to calculate the zakāh based on the buying price [i.e., the price the gold merchant would pay the owner to purchase the gold from him] on the day the zakāh obligation is due. And Allah, the Exalted, knows best.
What is the ruling on forgoing the sacrifice (uḍḥiyah) for one who is financially able to offer it?
Praise be to Allah, and peace and blessings upon our master, the Messenger of Allah.
It is disliked (makrūh) for one for whom the uḍḥiyah (sacrifice) is recommended (Sunnah) to forgo offering it, on account of the scholarly disagreement regarding whether it is obligatory. And Allah, the Most High, knows best.
Are the mother's maternal and paternal uncles, and the father's maternal and paternal uncles, considered among the unmarriageable kin (Maharim)?
Praise be to Allah, and peace and blessings be upon our Master, the Messenger of Allah.
A mother’s maternal uncle and her paternal uncle, as well as a father’s maternal uncle and his paternal uncle, are all considered among the unmarriageable kin (Maharim). And Allah the Exalted knows best.
What is the ruling of Islamic Law on the "wheel of fortune"?
All praise is due to Allah, and peace and blessings be upon our master, the Messenger of Allah ﷺ.
If entry into the contest is free of charge, meaning it is not paid for, and a company offers it to a customer so that he may enter a prize draw, then there is no objection or sin in it. In that case, it is considered a gift from the merchant. This is what appears in Iftaa Board Resolution No.
3/2010. And Allah, the Exalted, knows best.