What is the ruling of Islamic Law on the "wheel of fortune"?
All praise is due to Allah, and peace and blessings be upon our master, the Messenger of Allah ﷺ.
If entry into the contest is free of charge, meaning it is not paid for, and a company offers it to a customer so that he may enter a prize draw, then there is no objection or sin in it. In that case, it is considered a gift from the merchant. This is what appears in Iftaa Board Resolution No.
3/2010. And Allah, the Exalted, knows best.
When is supplication (du‘a) more likely to be accepted: before or after breaking the fast in Ramadan?
Du‘a is accepted at all times, and this is part of Allah’s mercy and generosity toward His servants.
The Prophet ﷺ said: "No Muslim makes a supplication that does not involve sin or severing family ties except that Allah grants them one of three things: either He grants their supplication immediately, or He stores it for them in the Hereafter, or He averts from them an equivalent harm." [Narrated by Ahmad]
However, in Ramadan, du‘a is especially likely to be accepted shortly before breaking the fast.
The Prophet ﷺ said: "Three supplications are never rejected: the supplication of a fasting person until they break their fast, the supplication of a just leader, and the supplication of an oppressed person. Allah raises it above the clouds, opens the gates of heaven for it, and says: ‘By My might, I will surely grant you victory, even if after a while.’" [Narrated by Al-Tirmidhi]
What is the ruling on objecting to the Mosque Imam regarding the joining of prayers due to rain?
Praise be to Allah, and peace and blessings be upon our Master, the Messenger of Allah.
It is not permissible for any of the congregants to object to the Imam in the mosque, whether the objection is to demand the joining of prayers or to oppose it; for the general principle is that the Imam possesses the religious knowledge (Al-Ilm al-Shar‘i) that qualifies him to make the decision in this matter. And Allah the Exalted knows best."
Is it permissible for a praying person to make supplication in each Sajdah (a prostration) of obligatory prayer?
It is permissible for a praying person, whether praying individually, or in congregation, to make supplication during Sujood (prostration) in obligatory, or voluntary prayers. However, it is disliked for the Imam to do so since he is required to spare the prayer performers any sort of hardship, unless he is leading a certain group who don`t mind him extending the prayer.