What is the ruling of Islamic Law on the "wheel of fortune"?
All praise is due to Allah, and peace and blessings be upon our master, the Messenger of Allah ﷺ.
If entry into the contest is free of charge, meaning it is not paid for, and a company offers it to a customer so that he may enter a prize draw, then there is no objection or sin in it. In that case, it is considered a gift from the merchant. This is what appears in Iftaa Board Resolution No.
3/2010. And Allah, the Exalted, knows best.
If the bleeding ceases after 40 days following childbirth, but then returns intermittently during two days of fasting, what is the ruling?
Praise be to Allah, and peace and blessings be upon our Master, the Messenger of Allah.
Whenever the post-natal bleeding (Nifas) ceases and the woman is certain it will not return, she has become pure; therefore, she must perform the ritual bath (Ghusl) and resume praying and fasting. However, if the blood returns within fifteen days of its cessation and before sixty days have passed since the delivery, the ruling of Nifas applies once again. Consequently, any fasting or prayer performed during that interval of purity is rendered invalid; she must make up for the missed fasts of those days, but she is not required to make up for the prayers. And Allah the Exalted knows best.
Is it permissible for a husband to sell his wife`s jewelry if he was in a hard up?
A woman`s jewelry and dowry are her own property, and it is forbidden for the husband to take either without obtaining her approval. However, it is desirable for the wife to support her husband through considering her jewelry a sort of documented debt on him.
What is the ruling on performing Tarawih in sets of four rak‘ahs with only one Tasleem?
It is not permissible to combine more than two rak‘ahs with a single Tasleem in Tarawih prayer. Whoever does so, their prayer is invalid. Shaykh al-Islam Imam Muhammad al-Ramli (may Allah have mercy on him) stated: "If a person prays four rak‘ahs of the Tarawih prayer with a single Tasleem, it is not valid if they did so intentionally and with knowledge [of the prohibition]. Otherwise, it becomes an 'absolute voluntary prayer' (nafl mutlaq); because it is contrary to what has been prescribed." [Nihayat al-Muhtaj, Vol.2/P.127].