When is it Sunnah to slaughter the 'aqīqah?
All praise is due to Allah, and may peace and blessings be upon our Master, the Messenger of Allah.
It is Sunnah for the 'aqīqah to be slaughtered on the seventh day from the birth of the newborn. According to the sounder position, the day of birth itself is counted as the first of the seven days. Thus, for example, if the child is born on a Saturday, the 'aqīqah is to be slaughtered on the following Friday. If the child is born at night, the count begins from the day that follows. And Allah Almighty knows best.
For some time I have been searching for a guiding shaykh to teach me the spiritual path (*sulūk*) and the Islamic sciences, but I have not found one. What should I do?
All praise is due to Allah, and peace and blessings be upon our master, the Messenger of Allah.
There is abundant good in this Ummah, and the scholars who guide and nurture are never cut off. The student of knowledge should strive in seeking them out, ask diligently after them, and draw from their learning.
As for one who cannot find a guiding and nurturing shaykh, he should send abundant prayers and peace upon our master the Prophet (peace and blessings be upon him), while keeping constantly to dhikr and worship and abstaining from the forbidden. For that will bring him to his goal in traveling toward Allah the Exalted. Imam Muḥammad al-Sanūsī (may Allah have mercy on him) said: “I have seen it said by some of the imams of Sufism that whoever lacks shaykhs of spiritual training (shuyūkh al-tarbiyah) should increase his invocation of blessings upon the Prophet (peace and blessings be upon him), for by it he will reach his goal.”
The scholar Aḥmad Zarrūq al-Mālikī (may Allah have mercy on him) said in Qawāʿid al-Taṣawwuf (p. 86), rule no. 114: “Dhikr is the decree of sainthood (manshūr al-wilāyah). Whoever is given dhikr has been given the decree. Our shaykh Abū al-ʿAbbās al-Ḥaḍramī (may Allah be pleased with him) said: ‘Keep constantly to dhikr and abundant blessings upon the Messenger of Allah (peace and blessings be upon him), for it is a ladder, an ascent, and a path to Allah the Exalted when the seeker does not meet a guiding shaykh.’” And Allah Almighty knows best.
What is the ruling on a young man and a young woman having a love relation for the purpose of getting married?
It is forbidden for a man and a woman to have any kind of relation whether for marriage, or not because it leads to committing sin. Such relations include: private meetings, mixing, gazing, and seclusion (Khulwa). Accordingly, one who is sincere in his intentions should go to the woman`s guardian and ask for her hand in marriage.
Should the Zakah (obligatory charity) giver tell the poor recipient that this is the Zakah of his money?
No, he shouldn`t. But, the Zakah giver should make an intention in his heart that it is the Zakah of his money when paying it to the poor. And Allah Knows Best.