What is the ruling of Islamic Law on the "wheel of fortune"?
All praise is due to Allah, and peace and blessings be upon our master, the Messenger of Allah ﷺ.
If entry into the contest is free of charge, meaning it is not paid for, and a company offers it to a customer so that he may enter a prize draw, then there is no objection or sin in it. In that case, it is considered a gift from the merchant. This is what appears in Iftaa Board Resolution No.
3/2010. And Allah, the Exalted, knows best.
I can`t afford to get married, what should I do to curb my sexual drives?
You should offer a lot of voluntary fasting, keep busy with useful and permissible acts and make supplication to Allah, The Exalted.
What is the ruling of Islamic Law on one who died owing debts and left no wealth? Is it obligatory upon the heirs to settle these debts?
All praise is due to Allah, and peace and blessings be upon our master, the Messenger of Allah.
The general rule is that if a person dies owing rights to other people, such as debts, these are settled from his estate, if he left any wealth, before the estate is divided. The Prophet (peace and blessings be upon him) said: “The believer's soul is suspended by his debt until it is settled for him.” Graded ḥasan by al-Tirmidhī. Repayment of debts takes precedence over the heirs’ right to inheritance.
If the deceased left no estate, or left wealth that was insufficient to cover his debts, it is not obligatory for the heirs to pay from their own wealth, but it is recommended for them to do so, because the deceased’s dhimmah (legal liability) remains occupied by the debt. It is reported in some narrations that he remains held in suspension until his debt is paid, and it is not part of filial righteousness for a child to leave his father’s dhimmah burdened with debt.
All of the children may contribute to settling the debt on behalf of their father and cooperate in doing so, even in installments, according to their ability. And Allah Almighty knows best.
Is it permissible for a woman to offer the obligatory prayer after Adhaan (call for prayer), and before Iqamah (The announcement that the prayer is about to begin) in the mosque?
Yes, it is permissible for a woman to offer the obligatory prayer immediately after the Adhan and before the Iqamah in the mosque. And Allah Knows Best.