What is the Islamic ruling on eating from the 'aqīqah?
All praise is due to Allah, and may peace and blessings be upon our Master, the Messenger of Allah.
It is recommended (mandūb) to eat from the 'aqīqah, unless it was vowed (mandhūrah). If the 'aqīqah was made as a vow, then it is prohibited to eat from it, and it becomes obligatory to distribute the entirety of it in charity to the poor. And Allah Almighty knows best.
I have a brother who is harsh in his dealings [with me], and many problems have occurred between us, and I do not intend to reconcile with him. What is the ruling of Islamic Law on that?
All praise is due to Allah, and peace and blessings be upon our master, the Messenger of Allah.
It is not permissible for a Muslim to abandon or boycott his fellow Muslim brother for more than three days. This is based on the saying of the Messenger of Allah, peace and blessings be upon him: "It is not lawful for a Muslim to forsake his brother for more than three [days], meeting each other but one turns away and the other turns away, and the better of the two is the one who initiates the greeting (salam)." (Reported by al-Bukhari.)
A Muslim must strive to end such estrangement (hajr), so as not to fall under the prohibition mentioned in the hadith. If he takes the initiative to reconcile but the other party does not respond, then there is no sin upon him. We remind [ourselves] of the saying of Allah, the Exalted: "And let them pardon and overlook. Do you not wish that Allah should forgive you? And Allah is Forgiving and Merciful." (An-Nur/22). And Allah, the Exalted, knows best.
Should a person who doesn’t offer Tasbeehb (saying Subhaana Rabbiya Al-‘Atheem during Rukoo`, and saying Subhaana Rabbiya Al-A‘laa during Sujood) during Rukoo` and Sujood perform As-Sahw Sujood (prostration of forgetfulness)?
He/ she doesn`t have to perform Sujood As-Sahw, whether he/she didn`t offer Tasbeeh during Rukoo` and Sujood either intentionally ,or unintentionally, provided that the attentiveness of the heart wasn`t undermined since it is a pillar in both.
What is the ruling of Islamic Law on the "wheel of fortune"?
All praise is due to Allah, and peace and blessings be upon our master, the Messenger of Allah ﷺ.
If entry into the contest is free of charge, meaning it is not paid for, and a company offers it to a customer so that he may enter a prize draw, then there is no objection or sin in it. In that case, it is considered a gift from the merchant. This is what appears in Iftaa Board Resolution No.
3/2010. And Allah, the Exalted, knows best.