What is the ruling on ablution if vaginal discharge is expelled, and is it impure?
If these discharges exit from the external genitalia (apparent part of the vagina), they are not impure and do not invalidate ablution. If they exit from the internal part, they are impure and do invalidate ablution. If it is uncertain whether they are from the internal or external part, they are not impure and do not invalidate ablution.
The apparent part is what becomes visible when sitting, and what the husband's penis reaches during intercourse is considered part of the apparent. The internal part is what is beyond that. And Allah the Almighty knows best.
What is the ruling on someone who eats or drinks thinking that the night is still present, then realizes that dawn has broken?
Whoever eats or drinks thinking that the night is still present, then later discovers that dawn has broken, must refrain from eating and drinking for the rest of the day out of respect for the sacred month. However, they must make up that day after Ramadan, and there is no sin upon them.
Is it permissible to purchase the Udhiyah on installments?
It is permissible to purchase the sacrificial animal (uḍḥiyyah) on installments or by borrowing its price. However, it is not recommended for the poor to do so, because they are not required to offer a sacrifice, and Allah does not burden a soul beyond its capacity. If doing so would lead to negligence in providing for one's dependents (nafaqah wājibah), then giving precedence to obligatory maintenance over borrowing to buy the sacrifice is appropriate. This is based on the saying of the Prophet (peace and blessings be upon him): "It is sufficient sin for a person to withhold food from those whom he is responsible to support."
Furthermore, the sacrifice is valid from one who has a debt, but it is preferable (awlā) to repay the debt first, especially if the debt is due immediately (ḥāll). And Allah Almighty knows best.
What is the ruling of Islamic Law on the "wheel of fortune"?
All praise is due to Allah, and peace and blessings be upon our master, the Messenger of Allah ﷺ.
If entry into the contest is free of charge, meaning it is not paid for, and a company offers it to a customer so that he may enter a prize draw, then there is no objection or sin in it. In that case, it is considered a gift from the merchant. This is what appears in Iftaa Board Resolution No.
3/2010. And Allah, the Exalted, knows best.