What is the ruling of Islam on swearing by Allah without intending to take an actual oath?
Praise be to Allah, and peace and blessings be upon our Master, the Messenger of Allah.
If someone swears by Allah without intending to take an actual oath, and without the firm resolve to bind themselves to it, then there is no sin or expiation (Kaffarah) required of them. Allah the Exalted says {what means}: 'God will not call you to account for thoughtlessness in your oaths, but for the intention in your hearts; and He is Oft-forgiving, Most Forbearing.' [Al-Baqarah/225]. However, a Muslim should avoid swearing oaths excessively so that their tongue does not become accustomed to it. Allah the Exalted says {what means}: 'And make not God’s (name) an excuse in your oaths against doing good, or acting rightly, or making peace between persons; for God is One Who heareth and knoweth all things.
' [Al-Baqarah/224]. And Allah the Exalted knows best."
What is the ruling on shaving the head of the newborn?
It is desirable to shave the head of the newborn on the seventh day from delivery, and the weight of his/her hair is given in gold , or silver as charity.
What is the ruling on seeking forgiveness between the two Friday sermons?
Praise be to Allah, and peace and blessings be upon our Master, the Messenger of Allah.
It is permissible to seek forgiveness (Istighfar) between the two Friday sermons (Khutbatayn), and it does not invalidate the Friday prayer (Salat al-Jumu'ah). Furthermore, it is not disliked (Makruh) to speak before the sermon, after it, or between the two sermons. Likewise, it is not disliked for one who enters during the sermon to speak if there is a need for it, provided he has not yet taken a place and settled into it. And Allah the Exalted knows best.
What is the ruling of Islamic Law on the "wheel of fortune"?
All praise is due to Allah, and peace and blessings be upon our master, the Messenger of Allah ﷺ.
If entry into the contest is free of charge, meaning it is not paid for, and a company offers it to a customer so that he may enter a prize draw, then there is no objection or sin in it. In that case, it is considered a gift from the merchant. This is what appears in Iftaa Board Resolution No.
3/2010. And Allah, the Exalted, knows best.