What is the ruling of Islamic Law on the "wheel of fortune"?
All praise is due to Allah, and peace and blessings be upon our master, the Messenger of Allah ﷺ.
If entry into the contest is free of charge, meaning it is not paid for, and a company offers it to a customer so that he may enter a prize draw, then there is no objection or sin in it. In that case, it is considered a gift from the merchant. This is what appears in Iftaa Board Resolution No.
3/2010. And Allah, the Exalted, knows best.
What is the ruling on Zakat al-Fitr?
Zakat al-Fitr is obligatory upon every Muslim for themselves and for those they are financially responsible for, provided they possess wealth that is surplus to their and their family's needs on the night and day of Eid.
Ibn Umar reported: "The Messenger of Allah ﷺ made Zakat al-Fitr obligatory—one sa‘ (measure) of dates or one sa‘ of barley—upon every Muslim, whether slave or free, male or female, young or old." [Narrated by Al-Bukhari]
Its estimated amount is approximately 2,500 grams of wheat or rice, and the General Iftaa` Department issues an annual ruling specifying its monetary value.
What is the age of the Aqiqa or the Udhiyah?
Praise be to Allah, and peace and blessings be upon our Master, the Messenger of Allah.
The minimum age for a sacrificial animal (Udhiyah) and the birth sacrifice (Aqiqa) is as follows:
Camels: Five years old, entering their sixth year.
Cattle and Goats: Two years old, entering their third year.
Sheep: One year old, entering their second year; however, it is permissible for a sheep to be six months old provided it is large in size and plump.
And Allah the Exalted knows best.
Is a woman's prayer performed while following an Imam whose prayer is being broadcasted via the television valid, and does she receive the reward of congregational prayer?
Praise be to Allah, and peace and blessings be upon our Master, the Messenger of Allah.
Among the conditions for the validity of following an Imam (Iqtida’) is that the Imam and the follower must be in the same location. Therefore, the prayer of one who follows an Imam whose prayer is being broadcasted via television from a distant location is not valid. However, if the follower is with the Imam in the same mosque, the prayer is valid. And Allah the Exalted knows best.