Is "Bismillāhir-Raḥmānir-Raḥīm" a verse (āyah) of Sūrat al-Fātiḥah?
All praise is due to Allah, and peace and blessings be upon our master, the Messenger of Allah ﷺ.
The basmalah ("Bismillāhir-Raḥmānir-Raḥīm") is, without question, a verse (āyah) of the Noble Qur'an, and according to the Shāfi‘ī school, it constitutes a verse of Sūrat al-Fātiḥah itself. Al-Fātiḥah is a pillar of the prayer, and it consists of seven verses, of which the basmalah is one. The prayer is not valid without reciting it, nor if any of the Fātiḥah's verses, letters, or shaddahs (consonant doublings) are omitted or altered.
It is stated in Bushrā al-Karīm (Vol.1/p.202), from the books of the Shāfi‘ī school: "The basmalah is a complete verse of it [i.e., of al-Fātiḥah] in practice — and it suffices, for this to be established, that there be strong probability (ẓann), especially given that this has come very close to certainty (yaqīn), due to the consensus (ijmā‘) of the Companions on its inclusion in the muṣ-ḥaf [the written text of the Qur'an] in its script, despite their extreme diligence in excluding from it anything that did not genuinely belong to it — to the point that they even [carefully regulated] its diacritical dots and vowel markings." And Allah, the Exalted, knows best.
Is the prayer of someone who didn`t face Quibla (Ka`ba direction) valid?
All perfect praise be to Allah,The Lord of The Worlds. Facing the Quibla is a condition for the validity of prayer, and the prayer of the person who hadn`t faced the direction of the Quibla is invalid, and he is obliged to repeat it. And Allah Knows Best.
Is it permissible for a woman to observe voluntary fast without her husband's permission?
A woman is not permitted to observe a voluntary fast (nafl) while her husband is present without his permission.
What is the ruling of Islamic Law on the "wheel of fortune"?
All praise is due to Allah, and peace and blessings be upon our master, the Messenger of Allah ﷺ.
If entry into the contest is free of charge, meaning it is not paid for, and a company offers it to a customer so that he may enter a prize draw, then there is no objection or sin in it. In that case, it is considered a gift from the merchant. This is what appears in Iftaa Board Resolution No.
3/2010. And Allah, the Exalted, knows best.