What is the ruling on having an intention (Niyyah) for every prayer?
Praise be to Allah, and peace and blessings be upon our Master, the Messenger of Allah.
Intention (Niyyah) is a pillar (Rukn) without which the prayer is not valid. The worshiper must have an intention for every prayer, meaning they must consciously intend the act of worship they are performing. Its timing must coincide with the opening Takbir (Takbirat al-Ihram). It is not a requirement to utter it verbally; rather, doing so is considered a recommended Sunnah. There are three levels of intention:
1-If the prayer is obligatory (Fard): It is mandatory to include the Intent (to pray), the Specification (which prayer, e.g., 'Asr), and the Obligation (recognizing it as a Fard). For example, one should bring to mind or say: 'I intend to pray the Fard of 'Asr.'
2-If it is a voluntary prayer restricted by a specific time or cause (Sunnah Muqayyadah): It is mandatory to include the Intent and the Specification. For example: 'I intend to pray the Sunnah before Zuhr' or 'I intend to pray Duha.'
3-If it is an absolute voluntary prayer (Nafl Mutlaq): It is sufficient to simply have the Intent to pray. For example: 'I intend to pray.'
And Allah the Exalted knows best.
What is the ruling on reciting aloud (*jahr*) in a silent (*sirriyyah*) prayer?
All praise is due to Allah, and peace and blessings be upon our master, the Messenger of Allah.
Reciting aloud (jahr) in the Fajr prayer, in the first two rakʿahs of Maghrib and ʿIshāʾ, and reciting silently (isrār) in the Dhuhr and ʿAṣr prayers is a sunnah. If the worshipper recites aloud where silence is prescribed, or the reverse, his prayer is valid, although it is better to follow the sunnah, in imitation of the Prophet (peace and blessings be upon him). Abū Hurayrah (may Allah be pleased with him) said: “In every prayer there is recitation. What the Messenger of Allah (peace and blessings be upon him) let us hear, we let you hear, and what he concealed from us, we conceal from you. If you add nothing to Umm al-Qurʾān (al-Fātiḥah), it suffices, and if you add to it, it is better.” Narrated by al-Bukhārī.
Shaykh al-Islām Imam al-Nawawī (may Allah have mercy on him) said in al-Majmūʿ (Vol.3/389): “The sunnah is to recite aloud in the two rakʿahs of Ṣubḥ (Fajr), Maghrib, and ʿIshāʾ, and in the Friday prayer, and to recite silently in Dhuhr, ʿAṣr, the third rakʿah of Maghrib, and the third and fourth of ʿIshāʾ. All of this is by the consensus of the Muslims, together with the mutually reinforcing authentic ḥadīths on the matter. This is the ruling for the imam. As for the individual worshipper (munfarid), it is sunnah for him to recite aloud according to us and according to the majority… If he recites aloud where silence is prescribed, or the reverse, his prayer is not invalidated, nor is there a prostration of forgetfulness (sujūd al-sahw) for it, but he has committed something disliked (makrūh).” And Allah Almighty knows best.
Is it permissible to read from the Mus-haf during Tarawih prayer?
Yes, it is permissible to read from the Mus-haf during Tarawih prayer, provided that excessive movements that invalidate the prayer are avoided.
However, it is preferable for the imam to be a memorizer of the Quran and to recite from memory.
What is the ruling of Islamic Law on the "wheel of fortune"?
All praise is due to Allah, and peace and blessings be upon our master, the Messenger of Allah ﷺ.
If entry into the contest is free of charge, meaning it is not paid for, and a company offers it to a customer so that he may enter a prize draw, then there is no objection or sin in it. In that case, it is considered a gift from the merchant. This is what appears in Iftaa Board Resolution No.
3/2010. And Allah, the Exalted, knows best.